Uutiset

Kuva: Minna Hatinen

Kuva: Minna Hatinen

KILL CARMEN IS BACK!

Tulkaa katsomaan häntä, joka tuhoaa, hävittää, häntä joka suistaa hulluuteen! Repii onnen, vie omaisuuden, pilaa maineen, tahraa kunnian, sysää yhteiskunnan kaaokseen. Hän on täällä: Carmen!

Compañía Kaari & Roni Martinin menestysteos KILL Carmen kiertää Suomea syksyllä 2017. Yhteensä 28 esityksen kiertue alkaa Helsingistä Cirkon Maneesi-salista ke-ti 25.-31. lokakuuta. Sen jälkeen Carmen vierailee Jyväskylän kaupunginteatterissa ke-to 1.-2. marraskuuta, Ylivieskan Akustiikka-salissa ma-su 5.-6. marraskuuta sekä Kemin kaupunginteatterissa ti-ke 7.-8. marraskuuta. Jokaisella paikkakunnalla on päivisin koululaisnäytöksiä ja iltaisin yleisönäytöksiä.

Suomen kiertue on osa Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska Kulturfondenin kolmivuotista Taidetestaajat-suurhanketta, jossa kahdeksasluokkalaisille nuorille tarjotaan kaksi taidelaitosvierailua erilaisissa kulttuurikohteissa, kuten teatterissa, tanssiteatterissa, oopperassa tai kuvataidenäyttelyssä. Hanke tavoittaa kolmen vuoden aikana jopa 200 000 nuorta ja heidän opettajaansa. Hanke on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa.

Taidetestaajat-hanketta koordinoi Lasten kulttuurikeskusten liitto ja lisätietoja siitä antaa vastaava koordinaattori Anu-Maarit Moilanen: anu-maarit.moilanen(at)taidetestaajat.fi

"Nykyflamencon voimakaksikko Kaari ja Roni Martin on päivittänyt työryhmänsä kanssa tunnetun Carmenin tarinan jykevällä sykkeellä nykypäivään."
Helsingin Sanomat 30.8.2015, Hannele Jyrkkä

 "KILL Carmen murtaa nerokkaasti ongelmallisen villin, pidättelemättömän, brutaalin naiskuvan tekemällä myös härkätaistelijasta vastaavan, miespuolisen Carmenin. Nainen ja mies ovat intohimoisessa hulluudessaan, narsistisessa halussaan ja tuhoisassa rakkaudessaan tasavertaiset. Teos haastaa esikuvansa koloniaalista perintöä myös tuomalla eri kulttuurivaikutteet ilmaisumuotoineen kiehtovaan vuoropuheluun."
Turun Sanomat 30.8.2015, Mia Hannula

"En välbalanserad föreställning som säkert kan räknas som en av höstens stora scenkonsthändelser."
Hufvudstadsbladet 31.8.2015, Tove Djupsjöbacka

"Roni Martinin säveltämä ja sovittama musiikki onnistuu luomaan hetkiä, joissa musiikin ja koreografian yhdistelmä on enemmän kuin osiensa summa. Bändi svengaa nautinnollisesti."
Teatteri & Tanssi & Sirkus 1.9.2015, Anni Valtonen

”KILL Carmen vakuutti virtuoottisuudellaan, henkevyydellään, ironiallaan ja vakavuudellaan ja sai hurmioituneen yleisön lopulta osoittamaan suosiotaan seisten."
 
Folker Magazin 05/16 (24.6.2016), Sabine Froese


COMPAÑÍA KAARI & RONI MARTININ KILL CARMEN PALAA RIKOSPAIKALLE UUSIN ESITYKSIN 2017-2018!

Compañía Kaari & Roni Martinin KILL Carmen on mukana Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska Kulturfondenin kolmivuotisessa Taidetestaajat-suurhankkeessa, joka mahdollistaa jokaiselle kahdeksasluokkalaiselle nuorelle kaksi taidelaitosvierailua kulttuurikohteissa:  teatteria, oopperaa, kuvataidetta, tanssia jne. Toinen vierailu on omassa maakunnassa tai lähialueella, toinen suuntautuu pääkaupunkiseudulle.

"Esiintyminen nuorille on samalla hienoa ja pelottavaa, pitää Carmenin sopivasti varpaillaan", sanoo koreografi Kaari Martin.

Esitysten lisäksi nuoret pääsevät tapaamaan kansainvälisen ryhmän taiteilijoita ja heidät kutsutaan mukaan Carmenin intohimotyöpajoihin, joita vetää  Martinin lisäksi KILL Carmen -teoksen dramaturgi, teatteriohjaaja Atro Kahiluoto.

"Intohimo on tulta:  ilman sitä ei ole elämää, mutta se myös kärventää ja sokaisee", kiteyttää Kahiluoto.

Hanke tavoittaa kolmen vuoden aikana jopa 200 000 nuorta ja heidän opettajaansa, ja se on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa. Hanketta koordinoi Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto.